Ready4Bisnes- yritysideakilpailu


Yritysideakilpailussa on kaksi sarjaa; yläkoulu ja toisen asteen opiskelijat. Kummallakin sarjalla on mahdollisuus voittaa 300 euron pääpalkinto.


Aloita osallistuminen siitä, että keräät ryhmän tai ideoit yksin esimerkiksi oman osaamisen ja mielenkiinnon kohteiden mukaisia tuotteita tai palveluja, joita voisit yrityksenä myydä.

Tai oletko miettinyt joskus, miksei jotain tavaraa tai asiaa vielä ole myynnissä? Onko joku asia minkä koet, että voisi tehdä toisinkin, sinun tavallasi? Alkuideoinnin jälkeen päätä yksi asia, joka on yrityksesi kärkituote tai -palvelu.

Seuraavaksi voit pohtia myös näitä asioita.


Mitä yrityksesi tarvitsee päästäkseen alkuun?

Mitä edellisessä vaiheessa päätetyn tuotteen tai palvelun myyntiin saaminen vaatii? Esimerkiksi pääomaa eli rahaa, tuotantotilat, työvälineitä, raaka-aineita, työntekijöitä, rahoitusta eli lainaa?


Yrityksesi päätuotteen tai -palvelun kohderyhmä?

Kenelle tuotteesi tai palvelusi on suunnattu? Kohderyhmiä voivat olla esimerkiksi eläintenomistajat, vanhukset, urheilijat, selkäkipuiset, mukavuudenhaluiset jne.


Missä yrityksesi markkinoi tuotetta tai palvelua?

Mieti tuotteesi näköistä markkinointikanavaa. Mikä kanava saavuttaisi tuotteen tai palvelun kohderyhmän parhaiten. Mieti myös mainonnan kustannuksia, tv-mainonta on todella kallista, kun taas ilmoitustaululle viety mainos on lähes ilmainen.


Millä hinnalla tuotetta tai palvelua myydään?

Hinnoitteluun vaikuttaa moni asia. Tuotteen tai palvelun kustannuksia voivat olla esimerkiksi sinun työaikasi eli palkkasi, tuotteen raaka-ainekustannukset, toimitilavuokrat, mainonnan kustannukset, mahdolliset kuljetus- tai postituskulut. Ja niiden lisäksi olisi vielä hyvä jäädä ns. katetta, eli tuotteen hinnan tulee olla isompi kuin tuotteen kustannuksien.


Olisiko ideasta yritykseksi?

Ideoinnin lopuksi on hyvä vielä tarkastella yritystä kokonaisuutena, olisiko tästä todella yritykseksi?


Osallistuminen vuoden 2022 ideakisaan, on loppunut. 

Kiitos mielenkiinnostasi. Jos olisit halunnut osallistua kisaan ja miettiä kunnolla ideaasi, niin voit perustaa suoraan 4H-yrityksen: https://virrat.4h.fi/4h-yritys/perusta-oma-4h-yritys/

Kilpailutyöt palautetaan 5.9.2022 klo 24:00 mennessä lomakkeella jonka löydät vasemmalta ylhäältä tai sähköpostitse virrat@4h.fi .

Finalistit valitaan jo heti seuraavalla viikolla ja finaali järjestetään viikolla lokakuun aikana.

Vastauksiin kannattaa panostaa, sillä vain parhaat valitaan FINAALIIN! Raati arvostaa nerokasta, toteuttamiskelpoista ja hyvän maun mukaista ideaa ja huolella mietittyä kokonaisuutta.


VIeläkö jäi joku asia askarruttamaan? Ota yhteyttä 0445440448 /Niina