Helppi, asiakkaille

Mikä on Helppi?
Helppi on 4H:n tarjoama palvelu, jolla helpotat arkeasi ja työllistät samalla lähialueesi nuoria. Palvelu toimii sovelluskaupoista ilmaiseksi ladattavan Helppi-sovelluksen avulla. Sovellus yhdistää palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt nuoret. Palveluita voivat tilata niin yksityishenkilöt, yritykset kuin yhteisötkin. 4H-yhdistykset toimivat nuorten vastuullisina työnantajina.

Toimiiko Helppi omalla paikkakunnallani?
Palvelua on tänä kesänä tarjolla 20 4H-yhdistyksen alueilla. Kirjautumalla Helppiin saat selville alueesi 4H-yhdistyksen tilattavissa olevat palvelut. Toimintaa laajennetaan asteittain koko ajan. Mikäli alueellasi ei siis toistaiseksi ole saatavilla Helpin palveluita, ei syytä huoleen. Tavoitteenamme on levittäytyä koko Suomen alueelle! Voit jättää sovelluksen kautta sähköpostiosoitteesi tietoomme – lähetämme sinulle viestin, kun alueellasi aletaan tarjota Helppi-palveluita.

Mitä palvelua Helpin kautta voi tilata?
Helpin kautta voi tilata koulutettuja ja perehdytettyjä nuoria esim. nurmikonleikkaajiksi, muihin puutarhanhoitotehtäviin, kotisiivoukseen tai pesemään ikkunat, lemmikkien hoitajiksi jne. Kirjautumalla Helppiin saat selville alueesi 4H-yhdistyksen tämänhetkiset tilattavissa olevat palvelut.

Mitä palvelu maksaa?
Hinta on 25 euroa per tunti sisältäen arvonlisäveron. Joissain 4H-yhdistyksissä on poikkeuksia hinnoissa, ne löytyvät Helpistä.

Miten tilaus tehdään?
Löydät kirjautumisen jälkeen palvelukuvakkeet eri palveluista ja valitsemalla tarvitsemasi, pääset tekemään tilauksen.

Uskaltaako Helppiin kirjata omat osoitetiedot, ketkä ne näkee?
Kyllä uskaltaa, osoitetiedot näkyvät vain 4H-yhdistykselle sekä tilaamaasi keikkaa tarjottaville nuorille. Voit myös kirjoittaa esim. kaupunginosan, missä tarvitset palvelua ja sopia tarkennukset valitun työntekijän kanssa chat-keskustelun kautta. Tämän keskustelun näkee lisäksesi vain 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja ja työntekijäksi valittu nuori.

Mikä ihmeen chat?
Chat-keskustelu on Helppi-sovelluksesta löytyvä palvelu, missä voit käydä keskustelua valitun nuoren kanssa, esim. tarkentaa osoitetietoja ja kellonaikoja.

Ketkä palvelua tuottavat?
4H-yhdistyksen palveluksessa olevat nuoret työntekijät sekä palveluja tuottavat 4H-yrittäjät. Kaikki nuoret on koulutettu ja perehdytetty työpalvelutehtäviin. 4H-yhdistys toimii nuorten vastuullisena työnantajana ja hoitaa kaikki työnantajavelvollisuudet nuoria kohtaan.

Voinko itse valita työntekijän?
Kyllä. Voit selata työntekijöitä, lukea heistä lisätietoa heidän profiileistaan ja jättää kohdennetun tilauksen haluamallesi nuorelle.

Kuka vastaa työturvallisuudesta?
4H vastaa myös osaltaan nuorten työturvallisuudesta ja nuoret on koulutettu noudattamaan työturvallisuusäädöksiä. Myös asiakas on osaltaan vastuussa nuorten työturvallisuudesta, että työntekopaikka on turvallinen sekä mahdolliset asiakkaalta tulevat työkoneet ja -välineet ovat kunnossa ja täyttävät työturvallisuussäädökset.

Miten palvelu maksetaan?
Kun asiakas kuittaa nuoren tekemän työn, 4H-yhdistys lähettää siitä laskun teille. Lähiaikoina Helppiin päivittyy myös mahdollisuus maksaa kortilla. Tästä tiedotetaan sovelluksen kautta lisää.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?
Kyllä saa. Maksettu lasku toimii tositteena kotitalousvähennystä varten. Kun korttimaksu päivittyy Helppiin, jokaisesta kortilla maksetusta tilauksesta lähetetään kuitti asiakkaan sähköpostiin.

Mistä nuoret saavat työvälineet?
Lähtökohtaisesti työt tehdään asiakkaan välineillä. Asiakkaan vastuulla on, että tarvittavat välineet ovat kunnossa ja täyttävät työturvallisuuden asettamat vaatimukset. Tarvittaessa asiakkaan tulee perehdyttää nuori käyttämään työssä tarvittavia koneita/laitteita.

Miten saan tiedon, milloin palvelua löytyy omalta paikkakunnaltani?
Helpoimmin se onnistuu, kun jätät sähköpostisosoitteesi Helppiin. Lähetämme sinulle viestin, kun alueellasi aletaan tarjota Helppi-palveluita.